söndag 28 mars 2010

Ytterligare trappinfo

Tack alla som hittills engagerat sig i trappfrågan! Vi har dock fått lite frågor om hur vi menar och varför vi är lite begränsade i designmöjligheter (eller begränsade och begränsade, allt går - men det kostar...). Den bästa bild vi har på trappan är den från mäklarens prospekt:

(Vi kommer för övrigt att avsluta den här bloggen med före-/efterbilder sedan - vilken upplevelse det var redan nu att titta igenom bilderna!! :))

Trappan har alltså "öppna" steg och på steget ligger den beige mattan som jag tror kommer funka mycket bra färgmässig till hallens bruna klinkergolv (dock inte detsamma som syns på bilden ;)) och de ljusare bruna väggarna (färgen heter True Clay om det ger en hint...). Själva trapphusets väggar och väggarna i allrummet blir helt vita, liksom tak och parkettgolvet kommer ju oxå att bli ljust.

I dagsläget är räcket borttaget men kvar står pelarna med de läckra kloten ovanpå...som ska tas bort (kloten alltså). Att vitlasera furun är såklart ett alternativ men vi har ingen överliggare kvar och kan därför inte få samma trä/nyans/modell på denna. Trappleverantören Lundbergs har bara överliggare i vit eller obehandlad ek, därav mina något begränsade förslag. Så...det får bli en vit va? Och så får vi hålla tummarna att det egenmålade inte skär sig alltför mycket med det färdigmålade!

2 kommentarer:

  1. Då säger jag gå för vitt!!!

    Blir riktigt bra annars. Vad långt ni kommit på en vecka.

    Då jag har haft det enormt goda omdömet att ta ledigt denna vecka så står jag till förfogande tis-halva onsdag och torsdag samt lördag och söndag. Så bara att sms eller ringa om hjälp behövs

    Kram
    Sebb & Cecilia

    SvaraRadera
  2. Men alltså, kan vit och vitt verkligen SKÄRA sig?! Möjligen att man kan se lite skillnad om man vet om det och står och glor... vilket alla gäster iofs kommer göra efter att ni outat det här! ;-) Det kommer bli såååååå fint!!

    SvaraRadera