söndag 28 februari 2010

Takläggarna

Torsdagen bestod i takläggning med mätande, funderingar, mer mätningar, sågning, slipning och ett krasst konstaterande att det nyinköpta taket (för att sätta igen det som tagits upp för montering av spotlights) var 1 mm för tjockt. Puh – hur många byggstandarder finns det?!

Hessler, som hjälpte till hela kvällen och större delen av natten, och jag själv konstaterade efter eldragning att det nya taket inte höll måttet. Tio över sju kastade vi oss in i bilen för att hinna till Byggmax och lämna tillbaka taket innan de stängde – vilket de gjorde vid sju. Nästa anhalt blev Bauhaus, då planen gått från att sätta igen det som rivits till att riva hela taket och sätta nytt. Efter en del dividerande och mer mätande på Bauhaus trillade vi över ett innertak med 11mm tjocklek och 600mm bredd. Perfekt. Tillbaks till originalplanen – att sätta igen det som rivits.

In med två paket innertak och tillbaks till huset. Strax efter åtta sattes den första skivan upp och vi kunde då konstatera att det var 4mm för smalt. Men herregud!!!!! HUR MÅNGA BYGGSTANDARDER FINNS DET?!

Ny plan – bygg igen det som rivits och spackla alla skarvar så taket blir helt slätt. Sagt och gjort. Alla skivor sågades till, slipades och monterades. Sedan borrades hål för spotlights och dessa testades innan spacklingen tog fart. Vid 00.00 bröt vi för lite sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar