fredag 19 februari 2010

Dags för lite spackel månne?

En arbetsvecka är slut. I alla fall en arbetsvecka på jobbet. Den har dock varit lite kortare än vanligt, då jag tagit två halvdagar ledigt för att hinna jobba lite i huset också.

Igår eftermiddag och i eftermiddags har det varit fokus barnrum. Gipsandet har äntligen slutförts. Man kan ju konstatera att det tar aningens längre tid att gipsa ensam, än vad det gjorde när vi var fem grabbar, men det är bara att ligga i... Nu är i alla fall allt gips uppe, tack vare PL400 och cirka 400 gipsskruv. Båda barnrummen har ett nytt slätt lager, som skall slipas, spacklas, slipas, spacklas ... ja, ja, ni förstår principen.

Lite annat hanns med. Fönstret i gästtoaletten har fått lite färg för att hålla jämna steg med våra byggjobbare som kaklar som bäst. Taket i köket är slipat och det finns en plan för att förändra eldragningen där uppe, så vi kan få dit lite snygga centrerade armaturer. Det blir morgondagens projekt, tillsammans med inhandling av golv och hämtning av elsåg på ställning för de stundande 100 kvadratmetrarna golvläggning. Det är kök och syrum som skall få lite nytt ekgolv (mattlackat) och det lutar nu åt en runda till Hornbach som har ett 14mm för ett bra pris.

Tophem jobbar på bra och badrummet uppe har såväl golv som tak och snart även el och väggar. Efter lite fuktspärr är det kanske dags att gå igenom kakeldesignen i nästa vecka. Gästtoan artar sig och snart är den färdigkaklad. De är väldigt duktiga och noggranna och trevliga med för den delen.

Helena var inte med, men hon har jobbat på sitt håll med sitt huvuduppdrag som chefsdesigner. En ny bastudörr har beställts, så vi får in lite ljus i duschhörnan och även nytt golv till densamma så vi blir av med furufokusen lite.

I morgon blir det lite kvalitetstid med familjen innan jobbet drar igång igen. Center syd är målet, med lite kombinerad egen shopping och designkoll. Härligt!


Bastugolv i snygg design från Bastubutiken.se

Och en snygg dörr med genomskinligt glas från samma butik.

Ännu ett fynd gjort bakom elementet i det högra barnrummet. Ska vi gissa på pojkrum?

Då får vi kanske gissa på flickrum i det vänstra då?

Färdiggipsat, slipas och spacklas - någon?! ;)

Tophem crew i ett badrum med tak och el.

Tophem crew i samma badrum med golv. Det tar sig sa mordbrännaren!

En gästtoalett blir till, med en fin vitmålad list runt det bruna fönstret.

Även på andra sidan går det framåt med stormsteg. Till höger ska den bruna mosaiken ta vid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar