söndag 28 februari 2010

Helgen

Lördag morgon gav sig en lite tropp ut till huset igen. Ylva (Helenas syster), Helena och jag.

Första stoppet var Nordsjö idé och Design för inhandling av tapeter (Helena hade hittat ett erbjudande med 40 % rabatt på Borås- och Ecotapeter som gällde över helgen, så det var bara att slå till!). De vi hade tittat ut blev det – nästan. Sovrummet blev detsamma medan vardagsrummet gick från planerad lila till mörkgrått med ljusblå inslag. Tror det kommer att bli fantastiskt, men överlämnar till designchefen att gå igenom detaljerna med er.

Arbetsdagen tog fart med lite målning av köket för att få det så vitt som bara möjligt. Under förmiddagen hade vi sällskap av våra riktiga hantverkare som fuktspärrade badrummet på ovanvåningen.

Ylva gick loss på dörrposter och hallinredningen som även den skall bli vit (ett vinnande koncept eller?), alltmedan Helena rollade hela taket på ovanvåningen, denna gången med takfärg istället för grundfärg. Färg – jamen vit såklart.

Själv tog man sig en tur till Bauhaus för att handla färg, eluttag, lysknappar och sedan lite lunch. Vid hemkomst gick en påse sönder (såklart) och fem liter oljefärg hamnade på uppfarten. Tror ni det blev några svordomar då, så tror ni helt korrekt. Ett par liter gick att rädda, men resten fick sugas upp med hjälp av lite gamla t-shirts. Det var nog första gången som den uppfarten hade knäskurats… (Helena meddelar att hon är djupt imponerad över resultatet – det går inte att hitta stället!!)

När man väl lugnat ned sig och fått en bit mat i magen började golvläggningen i köket med 14 mm mattlackad ekparkett. När jag hade mätt fel tillräckligt många gånger skickades Helena och Ylva iväg på en inhandlingsrunda av mer färg – nej inte vitt denna gång, utan ljusblått till tvättstuga och groventré och sandbrunt till hallen – för att jag skulle kunna tänka i tystnad. Inte helt enkelt att lägga golv för första gången…

Sedan fick man upp farten (och korrektheten) med hjälp av en muffins som även det inhandlades (och lite skor och ja, ni vet, lite annat). Helena gick frenetiskt loss på de 4027 bitarna till köket då Ylva välförtjänt kastade in handdunken vid 18.

Vid 22 lade vi ned verksamheten för dagen, då tröttheten och hungern började sätta sina spår, kanske framförallt på antalet felsågade golvbrädor…

Idag då undrar ni kanske? Javisst har vi jobbat idag med. Med hjälp av Magnus och Jenny har golvet i köket lagts klart och reglar till inredningen satts upp (killarna) och all köksinredning är i princip ihopskruvad och ett antal fönster målade (tjejerna). Arbetet gick framåt, mycket tack vare hembakade semlor, levererade av Hessler och Emma som kikade förbi på väg till husvisning och kanelgifflar, levererade av Sebb och Cecilia ute på en söndagstur.

En vecka fylld med framsteg kan vi konstatera. Våra hantverkare har inte legat på latsidan heller - toaletten nere är klar så när som på inredning och hallen har fått nytt golv.

BILDER DÅ???? Ja, vi har fotat, men undertecknad valde (eller kanske inte valde) att glömma kameran i huset, så ni får ge er till tåls. För att kompensera för fyra textinlägg, lovar jag att lägga upp det längsta bildinlägget snart – med bara bilder (lite bildtexter får ni nog stå ut med så ni ser vad ni ska se ;))

Tack alla ni som hjälper oss att förvandla vårt hus, ni är bäst!

Dags för soffan…(medan designchefen redigerar inlägget... :-))

1 kommentar:

  1. Puh... Jag blir trött bara av att läsa.... Heja, heja!

    SvaraRadera