måndag 31 maj 2010

Nu har ni väntat länge nog...

Det har nu gått mer än en månad sedan vi flyttade in och det har varit tunt på bloggfronten - av flera anledningar:

• Det dröjde ett bra tag innan vi ens hade tv-, telefon- och internetuppkoppling. Telia är inte vår bästa kompis men efter många om och men har vi faktiskt t.o.m. en telekabel som INTE är dragen genom ett fönster.
• Vi har inte varit den piggaste familjen i världen..
• Vi har ju velat vänta in möbler (t.ex. en Mio-soffa), lister, lampor och andra snygga detaljer
• Det tar emot att publicera halvdana foton (säger de som visat all världens hemska renoveringsfoton... ;))

...men inga ursäkter är väl bra nog egentligen. I helgen fick vi tillfälle att fota eftersom det varit fullt av gäster och det är en inte alls dum planering att lägga lite drygt en månad efter inflytt för att förhindra post-renoveringskoma. Vi har nog inte suttit ner många kvällar - det finns ALLTID en lysknapp att montera, en låda att packa upp, en möbel att skruva ihop eller en gardin att fålla. Men nu börjar det likna ett hem! Och vi trivs mer och mer för var dag som går! Inte minst Adam...han njuter i fulla drag av alla stora ytor och trädgården - för att inte tala om närheten till havet (och Kastrup - tänk alla lågt flygande flygplan... :-))

Nog med ord, nu får bilderna tala för sig själva: (de är väldigt många och de är tagna på kvällen = några med blixt, några utan - men det är bilder iaf!)

Loungehörnan som fortfarande saknar ett runt litet bord
Matsalshörnan

Bokhylleväggen

Vårt fina kök!!

Coffee loungen

Hallen med den fina hallmöbeln!

Hallen från ytterdörren sett

Äntligen kom den fina soffan!!

Allrummet på ovanvåningen i mysbelysning

Allrummet - blivande lekhörna

Master bedroom

Master bedroom 2

Skjutdörrar från Kvik och underbar lila matta från IKEA

Gästrum/arbetsrum/skötrum på OV (spjälsängen har inte hittat ner i källaren ännu...)

Arbetshörna

Korridor OV

Det underbara badkaret...

...och den fina badrumsmöbeln!

Vi har lite kvar att göra... :) Källaren

Men det finns ändå plats för gäster! Källaren

TV-hörnan i vardagsrummet med vår enorma lampa!
Adams rum blev inte förevigat den här gången eftersom han låg och sov! Tvättstuga + syrum behöver fortfarande några timmars arbete men snart kommer bilder även på det (snart :)). Mer än det då? Ja, två större projekt har vi tänkt att orka med i sommar (trädgården inte nämnd):
  1. Trappan. Som ska bli vit och få räcke.
  2. Elementen. Den observante har säkert sett en skymt av våra försök att bli av med tapeten. Det är...inte helt enkelt. Det har med största sannolikhet tapetserats med våtrumslim och enligt experterna sitter det...som berget. Alternativ som återstår: Köpa elementskydd (dyrt) eller köpa nya element (dyrt - de är många!) eller försöka slipa bort tapet + lim med hjälp av stålborste på borrmaskin. Det senaste alternativet ska vi ge oss på innan vi resignerar och testar något av de förstnämnda...

Vi återkommer!!

5 kommentarer:

  1. Ser riktigt bra ut! Testa antingen varmluftspistol eller cellulosaförtunning på elementskydden. Alternativt så borde väl Perstorp kunna bidra med ett bad av flytande kväve så ska ni nog ganksa lätt kunna borsta bort det efteråt! :-)

    SvaraRadera
  2. WOW vad underbart fint ni gjort!! Jag förstår att ni slitit som djuuur.

    SvaraRadera
  3. Äntligen :-) Ni har det så fint! Jag förstår att ni njuter nu. Det är så härligt med den stora bottenvåningen, som ju bara måste vara underbar för ett barn att springa runt i. För att inte tala om ljuset som kommer in genom de stora fönstren. Och trädgården hoppas jag ni mycket snart får mer glädje av, nu när sommaren är på väg även till Skåne :-))

    Går det inte att måla på tapeten på elementen?? Men då kanske det blir så tjockt lager att värmen inte kommer igenom.....

    Vi hoppas snart få testa hur det känns att sova i källaren,
    Kramar till er alla!

    SvaraRadera
  4. Åhhh va fint!!! Hoppas jag får komma å hälsa på snart! Kram

    SvaraRadera
  5. Hejsan,

    Stötte på er sida efter att jag sökt lite om badrumsrenovering. Jag har nämligen kommit i kontakt med Tophem och ser att ni har också använt er av dem? Skulle gärna vilja att ni kanske kan maila mig angående deras arbete och så kanske jag kan ställa lite frågor? Det skulle uppskattas väldigt mycket!
    Min mail: christina-bergfors@tele2.se

    Tack på förhand

    SvaraRadera